Charitativní aukce obrazu pro Konto Bariéry

Naše společnost dlouhodobě podporuje charitativní projekty a jeden takový nám přinesl velkou radost v říjnu 2020. V rámci obrazové aukce byl ve prospěch Konta Bariéry vydražen obraz Jak na nebi, tak na zemi autora, který tvoří pod iniciálami J.S. 

Autor věnoval své dílo Kontu Bariéry na podporu konkrétního projektu, nákupu vozu pro dvanáctiletého Štěpána, který trpí autismem. 

Štěpánek, aby mohl navštěvovat školu, speciální terapie a zájmové kroužky, zkrátka aby mohl vést podobný život jako ostatní kluci jeho věku, je doslova závislý na autě, které ho tam dopraví. O to před rokem při nehodě přišel. Cestovat hromadnou dopravou, kde je spousta cizích lidí, hluku a nejrůznějších rušivých podnětů, je pro Štěpánka doslava noční můrou. Nejen že se tedy musel řady aktivit vzdát, ale vše, co v této souvislosti prožívá, jeho nemoc ještě zhoršuje. 

Jsme rádi, že jsme mohli přispět k lepší kapitole Štěpánova příběhu. 

Dílo bylo uveřejněno v našem katalogu jeden měsíc a podařilo se dosáhnout skvělého výsledku. O obraz projevilo zájem 9 dražitelů, bylo učiněno 69 příhozů a bylo dosaženo ceny 90 000 Kč.

Naše společnost se na pomoc Štěpánkovi vzdala aukčních provizí a předala Kontu Bariéry finanční dar ve výši 40 800,- Kč.

Celkem se tedy podařilo získat 130 800,- Kč, které byly dne 8.12. 2020 předány v sídle Konta Bariéry. 

Děkujeme Kontu Bariéry, autorovi díla a především nové majitelce obrazu a věříme, že i díky její štědrosti ji bude obraz těšit dlouhá léta.