David Nováček - Trosky

Detail položky

Detail položky

Olej na desce, 50x70 cm. Signováno vlevo dole David Nováček 2024. Nerámováno.

> Zobrazit detail položky a informace o autorovi

Nejdelší strana: 70 cm

 

o autorovi: 2002

"Není to nic legendárního jak z pohádek, ale jsem profesionální malíř ve věku 21 let jménem David Nováček.Pocházím z malé vesnice nedaleko města Jičína, kde jsem se i narodil. Věnuji se převážně olejomalbě na plátna i desky.

Do školky i na základku jsem chodil přímo do Jičína, kde i moje cesta za kreativitou začala. Umění bylo součástí mého života už od samotné školky, kde mě více bavilo si sám malovat, než si hrát s ostatními.
Tento styl života přetrvával i na základní škole, ve které jsem měl nejradši hodiny výtvarné výchovy, ze které jsem měl vždy za 1 na vysvědčení. Kreativita nebyla pouze ve výukových hodinách, ale i ve volném času, kdy jsem si vyráběl nebo kreslil tužkou, fixami, vodovkami nebo pastelkami. Dříve jsem dělal i keramiku, ale ta mě tolik nebrala jako malba. Do dnes mám plnou půdu vyrobených věcí za léta mého uměleckého vývoje.

Jakmile končila základní škola, tak jsem měl celkem těžké rozhodnutí jak dál se životem naložit. Jít na uměleckou školu mi v té době, když mi bylo 15 let připadalo hodně nejistý, a proto jsem se radši vydal cestou truhláře v Nové Pace. Truhlář bylo dost jistější povolání a zároveň jsem mohl rovnou využít svoje kreativní ruce i myšlení, takže to byla výhra v obou směrech. První dva roky nebyly nic moc, ale začátkem 3 ročníku začal i covid a většinu času byla škola zavřená. Zkušenosti tím byly mnohem menší než měly být a zároveň jsem si uvědomil, že denní život u nebezpečných strojů mi nevyhovoval.

Truhlařinu jsem nakonec úspěšně dokončil, ale život jsem i tak směřoval jiným směrem. Přes rok a půl jsem hledal zdroj příjmů. Za tuto dobu jsem vyzkoušel hodně věcí jako například obchodní zástupce, podnikání, e-sport, zaměstnání. Přes všechny tyto neúspěchy jsem si uvědomil, že nakonec můj život stejně směřuje zpět ke svým kořenům a to zvaným umění.

Ze začátku jsem si hledal informace o více profesionálním přístupu do umění. Poté začaly první malby, které nebyly nic moc.
Začínal jsem malbou akrylem, který mi nevyhovoval kvůli velmi rychlému zasychání. Po pár měsících jsem zjistil, že se musím začít učit od lepších, a proto jsem si zaplatil soukromé výukové programy na olejomalbu. Po více jak roce učení jsem si osvojil techniku a začal plnohodnotně malovat na zakázky.

Pro mě je tohle celý jen začátek a plánuji do budoucna rozšířit svoje schopnosti a hlavně přinášet radost všem, co mají rádi umění."

vydraženo
114316. Trosky
Dražba ukončena:25.04.2024 21:33:00
Vyvolávací cena:3 000 Kč
vydraženo za:3 200 Kč
Chcete prodat obraz od stejného autora?

> Zobrazit informaci jak prodat obraz v aukci

ČástkaPřihozenoPřihodil
3 200 Kč limit (25.04.2024 21:01:51) 3699
3 100 Kč 25.04.2024 21:01:52 11023
3 000 Kč limit (29.03.2024 1:24:02) 3699