Otto Molitor - Vozkovo překvapení

Detail položky

Detail položky

> Zobrazit detail položky a informace o autorovi

Nejdelší strana: 312 cm

Je nám velkou ctí, že jsme mohli poskytnout prostor na našich stránkách významnému sběrateli,  který připravil část své sbírky k aukčnímu prodeji.

Výběr obrazů, jejich prezentace  a mimořádné zpracování jsou dílem samotného sběratele.

Jsme připraveni stejný prostor poskytnout také dalším sběratelům.

Olej na plátně, 126 x 270 cm, s rámem 166 x 312 cm, signováno autorsky, datováno, rámováno v nádherném uměleckořemeslném autorském galerijním masivním rámu zdobeném ornamenty vyřezávanými z masivního dřeva. Tento raritní obraz je největším dílem, které umělec namaloval. Zcela výjimečné dílo na trhu s uměleckými díly s folklorní tématikou! Autor právem patří mezi významné malíře folklorních motivů Moravského Slovácka, včetně Jano Koehlera, J. Konečného, Livory, Koudelky, Frolky, Mandela, Uprky, Pernice atd.

Otto Ervin Karel Molitor (2. dubna 1889 Kyjov –1965)

Věnoval se sochařství, později malířství a grafice. Vystudoval Umělecko-průmyslovou školu v Praze a pak Akademii výtvarných umění u Františka Ženíška.

Soubornou výstavu svých obrazů měl v pražském Obecním domě v roce 1919. Roku 1921 přestoupil do Církve československé husitské. Postupně působil jako profesor kreslení v Uherském Brodě, Hranicích, Lipníku, v Moravské Ostravě a nakonec jako farář Církve československé ve Vratimově. V roce 1907 Otto Molitora, jako studenta portrétoval jeho vrstevník Jan Zrzavý.

 

o autorovi: 1889, Kyjov na Moravě
Absolvent UMPRUM, poté žák AVU (1910-1913; prof. Ženíšek). Nejprve se věnoval především sochařství, později přešel k malbě. Cestoval po Francii, Holandsku, Belgii, Německu, Itálii a také Srbsku, kde vyučoval kreslení. Vystavoval především na Moravě.

Nejvyšší dosažená cena za dílo tohoto autora v aukci: 170 000 Kč

top velký formát
107661. Vozkovo překvapení
Dražba ukončena:20.12.2023 23:39:00
Vyvolávací cena:256 000 Kč
nebylo vydraženo
Chcete prodat podobný předmět?

> Zobrazit informaci jak prodat předmět v aukci